informatie-hulp

URECA is een initiatief van Economic Board Utrecht (EBU) waarin bedrijven in de regio Utrecht, gemeenten en de provincie de handen ineen hebben geslagen om geheel belangeloos ondersteuning aan ondernemers te bieden. Denk aan het sparren over financieringsvraagstukken, wegwijs worden in de verschillende regelingen, toegang krijgen tot contacten bij bijvoorbeeld de (lokale) overheid, of advies of een klankbord voor uw bedrijfsvoering.

Het Rijk heeft een noodpakket maatregelen vastgesteld om ondernemers door de coronacrisis te helpen. Tozo is een onderdeel van het noodpakket en wordt door de gemeente Amersfoort uitgevoerd voor ondernemers en zzp-ers die in Amersfoort of Leusden wonen. Inmiddels zijn er voortgezette regelingen, kijk via de link van welke regelingen u gebruik kunt maken.

De Kamer van Koophandel heeft het Coronaloket opgezet, waarin u op overzichtelijke wijze kunt zien welke regelingen er zijn. Naast een regelingencheck, treft u er ook Q&A aan over veel gestelde vragen en inspirerende ondernemersinitiatieven. De KvK is er voor meer dan u denkt, neem contact met ze op om na te gaan welke adviezen ze kunnen geven aan u.

Wlkom bij Geldloket., hét (gratis) startpunt voor ondernemers uit Amersfoort en Leusden die hun geldzaken goed willen regelen. Zij helpen u om grip te houden op uw financiën. Neem contact met hen op, dan checken ze samen met u welke financiële mogelijkheden u heeft. Het is de kunst om  juist nu de keuzes te maken die nodig zijn, grip te houden en eventuele schade te beperken.

In de huidige crisis is samenwerken belangrijker dan ooit.  Allliantiepartners biedt één gemeenschappelijk doel, namelijk: sterker uit de crisis komen. Succesvol samenwerken was nog nooit zo belangrijk en zij kunnen daar een steentje aan bijdragen.  Kijk daarom wat de Hulplijn bij Samenwerken voor u kan betekenen. In een gratis en vrijblijvend adviesgesprek van een uur wordt u geholpen met samenwerkingsvraagstukken. 

De corona crisis levert bij veel mensen spanning op. Deze tijd is niet alleen verwarrend, maar heet ook ongevraagd ons leven veranderd. Iedereen maakt zich zorgen en voelt zich kwetsbaar. Onzekerheid over de toekomst kan veel stress opleveren. Voor steun om overeind te blijven is Blijf Overeind opgericht. Iedereen kan een gratis gesprek met een professionele coach boeken. Blijf niet tobben, maar neem contact op via dit platform. 

Veel ondernemers, maar ook werkzoekenden, hebben het lastig in de huidige economische situatie. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u zich afvraagt hoe nu verder. Door met een frisse blik en op een creatieve manier mee te denken zoeken we samen naar oplossingen  en u weer in uw kracht zetten die nodig is voor positieve stappen. Stel de eerste 5 vragen. Matching Affairs biedt kosteloos die helpende hand, met een groot netwerk en veel ervaring in bedrijfsleven, openbaar bestuur en maatschappelijke organisaties. Daarnaast staan wij op een positieve wijze midden in de maatschappij  en geloven wij in de kracht van ieders talent en mogelijkheden.

Amersfoortse scholen en bedrijven hebben een grote behoefte aan duurzame contacten en samenwerking. Binnen het Platform Onderwijs & Arbeidsmarkt werken bedrijvenverenigingen, onderwijsinstellingen en de gemeente samen voor een betere aansluiting tussen hun werelden. Docenten en ondernemers kunnen elkaar via Vraag & Aanbod vragen stellen en hun aanbod delen.

ONL is dé onafhankelijke ondernemersorganisatie van Nederland en heeft maar één belang: de stem van ondernemers laten horen. Zij bepalen de onderwerpen op de agenda van ONL. Rammelende wetgeving is niet alleen slecht voor ondernemers, maar voor de hele economie. Daarom maakt het team van ONL zich hier hard voor door problemen aan te kaarten en oplossingen voor te leggen op die plaatsen waar dat nodig is. Ook in deze coronaperiode!